woensdag 12 mei 2010

De functies van de Sportieve Staff Optima Gent zijn ingevuld

Voor de voorbereiding van Ethias League 2010-2011 werd besloten een wissel bij de coaching door te voeren om de club een nieuw sportief elan te geven. Dit betekent dat aan de samenwerking met Erik Rogiers een einde komt, wat geenszins zijn verdiensten voor de voorbije seizoenen in vraag stelt. Het bestuur is hem hiervoor erkentelijk.

Het team dat vanaf heden voor het sportieve beleid zal instaan is als volgt samengesteld

General Manager: Tony Van den Bosch

Naast de blijvers, Monwell Randle, Domien Loubry, Senne Geukens en Stéphane Moris trok Tony Van den Bosch Thomas Dreesen, Olivier Foucart en Wim Dobbelaere aan.

Erez Bittman wordt de nieuwe Head Coach.
De club kwam tot een overeenkomst, na in eerste instantie een intensieve scouting in België en besprekingen met Belgen te hebben gevoerd.

Carl Verstraeten wordt Assissent Coach.
Carl was eerder assistent coach in onze club, zowel onder John Van Crombruggen als onder Erik Rogiers.
Carl Verstraeten zal tevens coach van de D-League zal zijn.

Koen Eerdekens wordt Assistent Manager
Koen was assitent coach bij Werner Rotsaert, André Maes (AST Gent) en Barry Mitchell (Siemens Gent). Van 1995 tot heden is hij jeugdcoach.
Hij zal met de Sportieve Staff het D- League team samenstellen, de jeugdwerking Optima Gent opnieuw opstarten en daarnaast vooral logistieke taken op zich nemen.

In overleg met de nieuwe Sportieve Staff zal Tony Van den Bosch het A-team verder vervolledigen.

Erez Bittman Head coach

Met Erez Bittman haalt Optima Gent een specialist binnen van de vermaarde Israëlische school die onder meer al bondscoaches geleverd heeft voor Rusland, Polen, Bulgarije, Nederland en natuurlijk Israël. Een school die hij als de beste kent als hoofd van het Programma voor Coaches in Israel.

Erez Bittman heeft er niet bij de minsten het vak geleerd. Als assistent coach van Maccabi Tel Aviv heeft hij de ploeg 3 keer mee naar de beker geleid en zelfs naar de overwinning in de Euroleague. Bovendien was hij er als head coach tevens verantwoordelijk voor het jeugdprogramma.
Verder heeft hij onder meer ervaring als head coach van SISU Kopenhagen, Denemarken waar hij ook nu in de run was voor bondscoach van de nat. ploeg en van BG Karlsruhe in de Duitse competitie.
Nadien is hij terug naar Israël getrokken om er in 2006 assistent coach van Hapoël Jerusalem te worden en nogmaals zijn ploeg met de beker naar huis te zien gaan.
De laatste twee jaar heeft hij die ervaring verder doorgegeven op de Israëlische Basket Academy. Begonnen in Tel Aviv telt de academy nu 14 ploegen en 54 afdelingen met 2’600 jeugdspelers.
Ook heeft hij al ruime internationale ervaring als assistent coach van de Israëlische Nationale Jeugdploeg. Sinds 2007 was hij er zelfs head coach van de U18 en het jaar nadien van de U24 jarigen.
“De Belgische Competitie is er één van een hoog niveau” zegt hij “ook zijn er geen ploegen die met kop en schouders boven de rest uitsteken zoals in Israël. Dat maakt het boeiend. Volgend seizoen belooft een uitdaging te worden”.

2 opmerkingen:

  1. Volgens mij een goede keuze. En eindelijk zal er weer aan jeugdwerking gedaan worden!! Proficiat bestuur, een hele verstandige beslissing.

    En natuurlijk: winnen op Aalst! Al bij al een heel mooi seizoen(seinde) gekend! Een dikke proficiat aan de spelers en aan de coach.

    Bosco, Bellin, Jorssen, Foucart, Van Langenhove, Melson en natuurlijk ook Rogiers: VEEL SUCCES NOG EN TOT NOG EENS!

    BeantwoordenVerwijderen

Tip: Kies niet voor anoniem maar voor naam/URL en laat je (nick)name achter.