donderdag 6 mei 2010

VEERKRACHTIG OPTIMA ZORGT NA ZWAKKE EERSTE HELFT NOG BIJNA VOOR STUNT

Ethias League - 33ste speeldag
Optima Gent vs. Base BC Oostende: 66-72


Een bijzonder secuur Oostende zette de thuisploeg meteen onder druk maar via Bellin en Melson hield Optima oorspronkelijk stand (6-5). Een 0-11 sprint van de bezoekers deed Optima pijn maar met een driepunter van Randle bleef de schade beperkt: 11-16. Vrijworpen van Bellin brachten de thuisploeg nog wat dichter maar met driepunters van Drobnjak en Mitchell en een score van Green stond toch een 17-29 score op het bord.

Na een moeilijk tweede kwart waar Oostende ook in defense een trapje hoger ging spelen kwam Optima vijf minuten lang niet tot scoren. De eerste punten kwamen er na vrijworpen van Loubry (19-41) maar na een driepunter van Green leek de wedstrijd gespeeld. Met punten van Jorssen en Melson gingen beide ploegen uiteindelijk rusten bij 25-46.

Gent kwam met een ander gezicht uit de kleedkamers en deed het Tolhuis opveren met een 11-0 opener die werd besloten door een vliegende dunk van Melson! Petrovic stopte de remonte met vrijworpen en een score (36-50) maar via Randle en Loubry bleef alles mogelijk: 40-50. Opnieuw Loubry zorgde voor 44-52 en even later gaf hij op de buzzer een assist naar Geukens: 46-52 en slechts 6 punten verschil met nog één periode te gaan.

Optima bleef op de loer liggen maar met vrijworpen kon Oostende opnieuw wat afstand nemen (54-65). Driepunters van Loubry en Bellin zorgden voor sfeer en spanning en met nog twee minuten op de klok bleef alles open (64-69). Een aantal vreemde beslissing van de refs en twee jammerlijke balverliezen deden de thuisploeg echter de das om en zo kon het thuisseizoen net niet worden afgesloten met een vierde opeenvolgende overwinning.

Optima Gent: 13/15 vw., 19/37 2ptn., 5/16 3ptn., 32 rebounds, 18 fouten.
BOSCO, Loubry 12, Vanlangenhove, GEUKENS 8, MELSON 18, RANDLE 10, BELLIN 7, Jorssen 11.

Base BC Oostende: 12/20 vw., 15/32 2ptn., 10/25 3ptn., 35 rebounds, 17 fouten.
Mitchell 22, Serron 3, Green 18, GILL 2, LOJESKI 3, PETROVIC 15, PELLE 4, Salumu, DROBNJAK 5.

12 opmerkingen:

  1. Jaumin tekent bij Base BC Oostende. Die zien we dus alvast niet volgend seizoen. Verder, zoals in het vorige artikel al gezegd, wordt Eric Struelens assistent-coach bij BBC Kangoeroes-Boom. Ook die volgend jaar dus niet in Gent. Over de match: ermbarmelijke eerste helft, heel goed derde kwart en goed laatste kwart. Ook proficiat aan de talrijk opgekomen supporters om er een echte hel van te maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Is er nu echt niemand die vindt dat Loubry het verdient om Belgische speler van het jaar te worden? Stemmen mensen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jurgen Van Meerbeeck ontslagen bij Pépins...
    Een optie?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zal waarschijnlijk wel naar Leuven gaan...

    PS: ik heb alvast gestemd voor Domien Loubry!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Van Meerbeeck is een dure vogel... Misschien na dit ontslag dat zijn prijs een beetje zakt!

    De keuze voor de beste Belgische speler van het jaar hangt maar voor een een (beperkt) deel af van de 'stem van het volk'. De echte beslissing wordt genomen door de 'kenners' (journalisten, coaches, enz...). Wedden dat Beghin of Tabu winnnen? Een speler van een 'kleine' ploeg heeft zelden kans.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Die gaat naar Leuven als ik mij niet vergis !

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Bergen blijft door de winst tegen Gent in de running voor een stek in de play-offs.

    De Henegouwers moeten wél winnen in Luik en in de eigen Mons Arena op de slotspeeldag volgende week tegen Antwerp Giants. Gent heeft het Bergen wél bijzonder moeilijk gemaakt.

    Langs Melson, Loubry, Randle, Bosco en Bellin trok Gent, na 24-19, immers de rust in met een 43-47-voorsprong.

    Ook in de tweede helft bleef een fel Gent in het zog van Bergen: 63-63.
    Reinking en de met 20 rebounds uitpakkende Ebong konden in de slotfase de broodnodige winst voor Bergen jammer genoeg voor een verdienstelijk Gent vastleggen.

    Bergen: (27 op 62 shots, waarvan 7 op 22 driepunters, 18 op 25 vrijworpen en 14 fou!ten) TORBERT 5-11, EBONG 6-3, CAGE 6-11, CONLAN 0-0, REINKING 14-10, Libert 7-1, Callahan 5-0, Potter 0-0
    Gent: (25 op 64 shots, waarvan 11 op 24 driepunters, 11 op 11 vrijworpen en 21 fouten) LOUBRY 8-0, GEUKENS 2-2, MELSON 12-4, RANDLE 8-8, BELLIN 10-6, Bosco 5-5, Jorssen 2-0
    KWARTS: 24-19, 19-28, 20-16, 16-9

    (Bron: Het Nieuwsblad)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Zeer zwakke leiding!

    Eigenlijk een geschenk voor Bergen.

    Loubry er uit met 5 fouten, terwijl beurtelings Reinking, Conlan en Libert hem aan ongestraft aan het 'aflappen' waren.
    (2 x 5 fouten voor Loubry dit jaar, 2 x met Nick Van den Broeck als ref!
    Van je streekgenoten moet je het hebben!)

    Als Bosco nu eens een pasje geeft bij een quick-break ipv. van een 1/7 onder de basket te realiseren (voor de rest goed gespeeld!) dan kunnen we zelfs van Aalst winnen!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Vandaag in HLN : Gent zou dicht staan bij een Israelische coach : Erez Bitman,overeenkomst zou deze week kunnen afgerond worden...Ben benieuwd of dit nu wel klopt,er heeft al vannales id krant gestaan (Johnson,Stru enz...)
    Heeft geen indrukwekkend palmares,vnl coach van Nat jeugdselecties,assistent in Griekenland en Israel.Maar goed Jaumin had ook geen ervaring en kijk eens wat hij op korte tijd bereikt heeft met Oostende.In Israel zit er wel heel veel know how over basketball algemeen en Israelische coaches worden ook geroemd voor hun professionele en disiplinaire aanpak.Thierry
    Maar

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Uit Sportwereld van Het Nieuwblad:

    De genomineerden voor de Basketbal Awards 2010, die zondag worden bekendgemaakt tijdens een galashow in Carré te Willebroek.

    BASKETBAL. Eerste klasse

    Speler van het Jaar:
    Christophe Beghin (Antwerp Giants), Jonathan Tabu (Charleroi), DOMIEN LOUBRY (Gent)!

    Van de 31 kandidaten is Domien alvast bij de laatste 3!!!!!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wel een verschil met Jaumin:
    -was topspeler geweest
    -was al enkele jaren assistent in een topploeg
    -kent de competitie

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Voorzitter Yannick De Clercq vertelt in Het Laatste Nieuws dat er vrijdag een persmededeling verspreid wordt. Volgens mij is het wel zeker dat Bittman de nieuwe coach wordt.

    BeantwoordenVerwijderen

Tip: Kies niet voor anoniem maar voor naam/URL en laat je (nick)name achter.