woensdag 12 mei 2010

ROGIERS NEEMT AFSCHEID IN SCHOONHEID MET 10de OPTIMA ZEGE

Ethias League 2009-2010 - 35ste speeldag
Optima Gent vs. Generali Okapi Aalstar: 58-65


In een matig eerste kwart kwam Optima op voorsprong na een bom van Melson en een score van Bellin (2-5). Raymond bracht de bordjes in evenwicht maar met een dunk van Melson en een mooie beweging van Geukens werd het 5-9. Vrijworpen brachten Aalstar weer op gelijke hoogte maar met een driepunter van Loubry bleef Gent de betere. Pas in de slotminuut, met Randle reeds in foutenlast (3 fouten) kwamen de Ajuinen weer op voorsprong via Gentenaar Steinbach: 15-14.

Het niveau in het tweede kwart ging er nog verder op achteruit en beide ploegen stapelden de missers op maar de thuisploeg speelde het minst slecht en liep via Stokes en Steinbach uit tot 21-14. Bosco en Melson zorgden voor de aansluiting maar bij de rust bleef Aalst in het voordeel: 26-22.

Loubry opende de tweede helft met een bom en via Bellin kwamen de Gentenaars weer op voorsprong (26-27). Raymond zorgde voor een heropleving in het Forum (35-27) maar een bom van Bellin hield het verschil beperkt. Een driepunter van Randle en een score van Melson brachten beide ploegen op gelijke hoogte en bij een lage 39-39 score was alles mogelijk in het laatste kwart.

Een secure Geukens bracht met de steun van Randle (2+3) Gent op een mooie voorsprong. De thuisploeg bleef op de sukkel en een gebrekkige afwerking speelde de Aalstenaars ook in de slotminuten parten spelen. Geukens diepte de kloof uit tot 10 punten (47-57) maar Raymond bracht vooral met vrijworpen Aalstar nog gevaarlijk dichtbij: 52-57. Melson scoorde belangrijke punten en Gent hield stand met vijworpen van Bosco en Geukens: 58-65.

Een mooi afscheidscadeau van en voor Erik Rogiers die na 8 seizoenen gedwongen afscheid moet nemen van Optima. Met 10 zeges uit 32 wedstrijden doet Gent met zijn Belgen project beter als vorig seizoen en wist het net als vorig jaar de laatste plaats te vermijden. Hopelijk kunnen de Dragons volgend seizoen met de koerswijziging de stijgende lijn verder zetten...

Generali Okapi Aalstar: 19/27 vw., 15/33 2ptn., 3/27 3ptn., 34 rebounds, 15 fouten.
Steinbach 9, Barber, Huffman, Gonzales, GREENE 12, WILSON 8, RAYMOND 20, STOKES 9, MERRIEX, De Bel.

Optima Gent: 8/10 vw., 18/32 2ptn., 7/25 3ptn., 39 rebounds, 24 fouten.
Bosco 6, Foucart, LOUBRY 8, Vanlangenhove, GEUKENS 15, MELSON 17, RANDLE 8, BELLIN 11, Jorssen.

38 opmerkingen:

  1. Prachtig afscheid voor coach Rogiers en de vertrekkende spelers. Niet metteen de mooiste match (eerste helft was rampzalig) maar door dat het langs Aalsterse kant al even zwak was konden we stand houden. Tweede helft leken we het moeilijk te gaan hebben, maar een super 4de kwarter zorgde alsnog voor de ommekeer.
    Proficiat! Ik kijk al uit naar de transfers.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Proficiat aan Optima Gent. Verdiend gewonnen. Scheidsrechters weer abominabel.
    Maar het is gelukt.
    Mooi afscheidscadeau.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Proficiat aan alle spelers en staff met deze prachtige overwinning in "Ajuinenland", vanuit het zonnige Turkije ;-)Spijtig dat ik er op de laatste match niet kon bijzijn,en hopelijk op naar een nog beter seizoen volgend jaar,ik blijf allezins postief ingesteld en hoop dat Gent vj mits de juiste recruteringen nog een stapje hoger kan eindigen.Thierry

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Inderdaad niet de mooiste match maar toch gewonnen wegens een betere inzet en teamspirit dan de ajuinen.
    Proficiat aan alle spelers en de coaching staff. Hopelijk vindt Rogiers nog ergens plaats bij Optima ook al vond ik het feit dat hij tijdens het seizoen te weinig roteerde hemeltergend.
    Tot volgend seizoen en ik blijf in het Begenproject geloven.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo,
    weet iemand iets van Kevin Melson?
    Zou leuk zijn als ie blijft!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Melson verlaat Gent zeker wegens een volgens VDB veel te hoog bedrag.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Goede keuze, prijs/kwaliteit gewijs ben je beter met een jongere speler uit de states. Belangrijkste is dat Randle en Loubry blijven!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Er wordt gespeculeerd in Het Laatste Nieuws over een mogelijke transfer van Piet De Bel naar Optima Gent.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Piet De Bel is intrinsiek een goede Belgische back up center,maar ...dit jaar een half jaar gekwetst geweest en het jaar voordien was hij ook een tijd gekwetst,dus een zeer grote risicofactor en btw recent vernomen dat Moris zou getekend hebben bij Charleroi en dus niet blijft bij Gent zoals eerder officieel bevestigd op de site en id pers,te volgen...Thierry

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hans naar den Okapi :-)

    Vreemde transfer. Okapi ook in geldnood?

    Vind persoonlijk De Bel toch pakken beter.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Zoals hierboven reeds aangehaald door Thierry, maar nu zou het officieel zijn:
    Moris zou een contract van drie jaar bij Charleroi getekend hebben, en zou het eerste aar aan Verviers-Pepinster worden uitgeleend...

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Gezien hij toch niet aan spelen toe kwam, en Pepinster zijn halve ploeg kwijt is, misschien nog zo geen slechte optie voor beide partijen.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Maar dit betekent wel dat wij een Belgische (back up)speler kwijt zijn op de 4 spot,die volgens mij dit jaar onder Rogiers veel te weinig speelkansen gekregen heeft en spotgoedkoop was.Welke speler (Belg) gaat er nu de back up positie op de 4 en 5 opvullen ? Met De Bel wacht men precies ook lang om af te ronden(twijfels over blessure gevoeligheid..?).Als we straks noodgedwongen buitenlanders zullen moeten aantrekken,zullen de discussies over het Belgenproject weer opduiken enz...Thierry

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Weer eentje die mag opstappen en geen kansen kreeg!
    Leert men dan nooit?

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Paar namen, Bellin, Jorssen

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Jos het debiele ei28 mei 2010 om 14:28

    Toch vreemd dat steeds dezelfde persoon hiervoor verantwoordelijk was. De man die onlangs nog veel lof kreeg, maar eindelijk het Gentse basket een stap voorwaarts laat zetten door zijn vertrek. Een goede coach voor een lager niveau, niet goed genoeg voor 1e of 2de klasse. Het ga je goed Eric.

    Persoonlijk ben ik toch een beetje ontgoocheld in de assistent. Men grijpt terug naar een prutser eerste klas met Carl Verstraete. Een provinciaal coachke, terwijl er namen de ronde gingen als een Struelens en Eerdekens. De komst van Eerdekens als manager vind ik dan wel weer een positieve stap naar de omkadering toe. Het zijn niet enkel meer Yannick en Rogiers die voor een alleenheerschappij zorgen. Maar mensen met vakkennis als Rogiers en VDBosch kunnen de volgende stap misschien betere realiseren.

    Verder vraag ik mij af of die fusie er eigenlijk nog wel zal komen, en de club volgend seizoen dus jeugdploegen zal hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ik denk dat jij niet weet wat mannen met een ego als Bellin van loon vragen zeker?

    Rogiers heeft vorig jaar voor kerstman gespeeld door al die mannen dikke contracten te geven, maar voor wisselvallige spelers op leeftijd zou ik dat toch niet over hebben ! Dat we zijn walgelijke stijl niet meer hoeven te aanschouwen is mooi meegenomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ik ken Carl Verstraete persoonlijk en kan me inbeelden dat bepaalde supp liever een "bekende naam" id plaats hadden,maar laat ons vooral niet vergeten dat we dit jaar GEEN assistent hadden.Siegfried VP heeft dan voorgesteld om id terugronde Rogiers te assisteren op bank,wat hem siert en dat heeft hij met veel motivatie gedaan, ik ken hem ook persoonlijk en hij is een toffe en positief ingestelde kerel.Wat ik wel weet over Carl V is dat hij een harde werker is achter de schermen,op de hoogte is van alle nieuwe pc-toepassingen van basketballscouting en wedstrijdanalyse.Hij woont op 10 min vh Tolhuis,is steeds bereikbaar en men mag hem steeds alles vragen en is goedkoop, maw volgens mij de ideale "assistent" om de straks "veeleisende" Israelische coach Bittman te assisteren.BTW dit jaar moest kinesist Sasha de opwarming leiden...Thierry

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Met het oog op de kostprijs is de assistent inderdaad minder belangrijk. Vraag mij dan gewoon af waarom men met namen als Struelens begint te smijten. Ik heb Carl ook gekend, en heb mijn bedenkingen bij zijn coachkwaliteiten, maar zet zich inderdaad volledig in, en is bij nader inzien nog zo geen slechte keuze.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Net gelezen dat Leuven coach Van Meerbeeck opnieuw naar de states trekt om spelers te scouten. Zou er niemand van ons ook ginds trekken, of iemand in zijn plaats ginds sturen? Dan denk ik vooral aan onze coach of Tony hemzelve? Tony moet er toch zijn voor de Playofffinale verslag te geven volgende week, hoogstwaarschijnlijk in LA.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Dat kon er vorig jaar ook niet af, waarom zou het dan nu kunnen?

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Omdat ik dat een Wintein of Rogiers niet meteen zie doen, maar een VDBosch of onze nieuwe head coach lijken mij toch een pak professioneler.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Met het kon er vorig jaar niet af, bedoelen we dus wel dat de ploeg het niet wilde betalen, niet dat de coaches het niet wilden. Niets met professioneel te zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Om eventjes het debat te heropenen ivm Kristof Ongenaet mbt zijn huidige stats bij Luik : op 6 matchen gemiddeldes van: 6 min/match : 2,5 ptn/match en 1,5 reb per match maw zeker niet om naar huis te schrijven.In de wedstrijd tg Antwerpen heeft hij denk ik 2 min op het terrein gestaan...Als je dan hoort wat die jongen verdient,vrees ik voor hem dat hij zijn prijs dringend zal mogen laten zakken wil hij nog aan speelmin komen id Ethias league.Je kunt dit niet onmiddellijk een schoolvoorbeeld noemen van carriereplanning.Zoals ik in het verleden al gezegd heb vind ik dat alle jonge Belgen eerst moeten bewijzen op het parket wat ze waard zijn en dan in functie van hun prestaties betaald worden zoals bv. Loubry.Ongenaet was beter naar Gent gekomen aan een normaal loon waar hij de kansen zou krijgen om hem te ontplooien op het hoogste niveau,zeker in onze huidige situatie, om zo verder door te groeien naar een grotere club,nu zit hij blijkbaar in een neerwaartse spiraal :op de bank in Italie en nu op de bank in Luik...Thierry

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Thierry,
    1. De agent van Kristof zal ook wel een graantje willen meepikken, denk ik.
    2. Je kan moeilijk zeggen dat Morris, Foucart en VLH dit seizoen veel hebben mogen bewijzen, laat staan dat ze kans kregen om zich te ontplooien. Ze zijn helaas de dupe geworden van een totaal verkeerd aankoopbeleid vorig jaar en een coach die zijn bank niet wenste te (of mocht) gebruiken.
    3. Van horen zeggen: Defraigne was wel bereid om zijn prijs aan te passen om naar Gent te komen, op voorwaarde dat Demeulemeester als assistant coach mee kon komen. Dat bleek niet mogelijk te zijn.
    Afwachten nu hoe ons Belgenproject er volgend jaar zal uitzien met een buitenlandse coach en hoeveel kansen ons Belgen zullen krijgen om zich te bewijzen en te ontplooien.

    Eerste nationale is een vuil boeltje.
    Ik ben ervan overtuigd dat men op voorhand weet wie mag slagen en wie men zal GEBRUIKEN. En wie mag slagen krijgt alle kansen. Maar dat is dan mijn persoonlijk oordeel.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Walter,

    dat neemt niet weg dat niet iedereen hetzelfde talent heeft. De inzet is misschien nog min of meer gelijk. Maar elke speler heeft z'n eigenheid en korf met potentie en talenten.

    Sport is geen marxisme, spijtig genoeg is in sport - integendeel - niet iedereen gelijkwaardig.

    Dat Morris en Foucart misschien iets te weinig kans kregen: akkoord. Maar of ze beter zouden zijn dan respectievelijk Melson en Geukens?
    En de beperkingen van VLH zijn genoegzaam bekend, van een trekpaard maak je geen koerspaard.

    Dat men een ploeg rond een as van spelers bouwt is normaal maar dat het daarom een vuil boeltje zou zijn?

    In dat geval zou iedereen in de nationale selectie kunnen spelen, iedereen speler van het jaar kunnen worden en iedereen een vette transfert naar het buitenland kunnen versieren als ze maar MOGEN slagen...

    Maar dat is natuurliijk ook mijn persoonlijke mening

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Denk dat je wel compleet moet gestoord zijn om na een mooi seizoen in de NCAA een contract van twee bonnekes en nen polo van de ploeg te komen tekenen bij het Gent van dit seizoen als jonge gast. Hem nu afrekenen vind ik trouwens ook nogal kort in de bocht. Kristof is er pas in laatste instatntie toegekomen, geen ideale omstandigheden. Heeft laten zien wat hij kan in een enorm sterke competitie, dus hem nu al afschrijven is redelijk voorbarig.

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Beste anoniem,uw toon en taalgebruik over Gent al zouden ze Kristof betalen met "bonnekes en een polo" zegt genoeg over uw algemene kennis terzake en uw sympathie tov Optima Gent.Je moet eigelijk de rollen omdraaien : Gent zou compleet moeten gestoord zijn om als ploeg met het kleinste budget in eerste een jonge Belgische speler een zeer hoog loon te betalen,omdat hij toevallig bij Syracuse gespeeld heeft waar zijn taak was om screens te zetten, rebounds te nemen en vooral verdedigend vuil werk op te knappen.De toekomst zal het wel uitwijzen waar Kristof terecht komt,als hij met de juiste attitude blijft verder werken zal hij er wel komen,maar op dit ogenblik is hij nog veel te "licht"om bij een topclub te spelen in Belgie,dit is gewoon mijn pers mening.Thierry

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Ben er nu zeker van: Optima Gent zal volgend jaar weer aan jeugdwerking doen. Op de site van de VBL staat een lijst met mutaties en er zijn al een pak jeugdspelers die de overstap naar Gent hebben gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Maar niet met Black Bears?

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Jawel, er wordt wel degelijk gefuseerd met Black Bears, al is dit nog steeds nergens officieel gezegd. Ook over Moris wordt het weer stil??

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Had andere dingen gehoord uit Black Bears hoeken. Maar de situatie kan ondertussen al veranderd zijn natuurlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Vermits Optima in september zal aantreden met een D-league ploeg (beloftenploeg 16-20 jaar) zal er toch wel enige samenwerking zijn met o.a. Black Bears...

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Toch een verschil tussen samenwerking en fusie natuurlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  35. In Het Laatste Nieuws valt te lezen dat de Landelijke Miniemen en provinciale juniors van Black Bears volgend jaar onder het stamnummer van Optima zullen spelen. Ook hun voorzitter stapt over naar Gent. Voor de rest blijven de clubs gescheiden.

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Dus Dirk De Backer gaat naar Gent. Weer een 'half ass' oplossing zo te zien. Provinciale junioren bijgod...

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Gent heeft Daniel Emerson aangeworven.
    Daniel Emerson, een 24-jarige en 2m06 grote blanke Amerikaanse power forward, tekende een contract bij Gent. Emerson komt over van Western Kentucky en speelde de voorbije campagne bij Mercer. Daar tekende hij voor een gemiddelde van 15 punten en 12 rebounds.

    Zijn broer Scott Emerson speelde enkele jaren geleden bij Bree.

    BeantwoordenVerwijderen
  38. De juiste informatie vind je meestal op Eurobasket. Hij komt niet over van Western Kentucky, maar van Mercer waar hij zijn 2 laatste college jaren gespeeld heeft.

    BeantwoordenVerwijderen

Tip: Kies niet voor anoniem maar voor naam/URL en laat je (nick)name achter.